Thursday, January 28, 2010

Pilihanraya Campus 2010

salam..
hye allz....

hari ni..
secara rasminya
Pilihanraya Kampus UTM telah dijalankan..
para pelajar diwajibkan keluar mengundi calon-calon yang bertanding..

ni cume poster ajak pelajar2 turun mengundi..
nak capai 99% pelajar keluar mengundi..

poster2 bergantungan disetiap ceruk..
bersilang2 mempromosikan calon yang bertanding..
good luck utk y bertanding..

MS dan rakan2 dah turun mengundi seawal jam 10.30 pg..
pilihan yang perlu dibuat ialah;
3 calon dari fakulti, dan
10 calon umum..

MS undi
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
tettt.. mane bleh bgtau.. hehe..
undi adalah rahsia=)
green peace is me=)
---------------------------------------------------------------------------------------

selingan...
perbualan gf dan bf menerusi sms

gf: wak, harini kan, UTM meriah sgt tau..
bf: kenape pulak??
gf: ada pilihan raya kampus..
bf: undilah sy.. sy pilihan awk.. hehe.. ok x??
gf: klu sy undi awk, ape y sy dpt??
bf: sy akan kawen dgn awk
gf: ok, klu mcm tu sy undi awk
bf: ajak la ramai lg, bleh undi.. ade 3 lg tempat..
gf: bleh ke cemtu????

p/s: bf die bukan budak UTM=)

antara pic y sempat di snap

sebelum masuk tempat mengundi

suasana semasa mengundi

selepas selesai mengundi (siap kne sound dgn pak cik SPR, sbb bising)credit to kuah peik kee for all those nice pictures=)

Tuesday, January 26, 2010

Bantuan anda diperlukan....

salam..
hye my dear blogger friends...

MS ade buat tempahan barang dari indonesia..
jubah ala ala gaun..
warna putih..

tp, MS xtahu mcamane nk buat bayaran
ke akaun indonesia..
MS belum pernah buat transfer duit ke luar negara..
menurut y menjual,
dia suruh MS transfer ke
BCA(BANK CENTRAL ASIA) Indonesia..
bile MS cek dlm CIMB clicks, cume ade bank2 ni je..

klu dari Malaysia, mcamane nak transfer ek??
klu buat bayaran dr
CIMB ke, Bank Islam ke..
boleh x???

sape2 tau???
tlg ajarkan.. huhu..

sekian.. terima kasih..
wassalam~~


Monday, January 25, 2010

syoknye

salam.. hye allz..
dah lame rasenye MS x meng'update' blog ni.. hehe
al maklumla..
bile dah balik kg, sume benda alam maya boleh dilupakan..

bila dpt berjumpa adik2 kesayangan..
dpt jumpa mak + abah y dirindui..
dpt tdo atas katil y sebaya dgn umur MS.. hehe

senyum lebarrrrrrrrr sepanjang hujung minggu ni taw..
sebab dpt bjumpa tunang tersayang... hehe..
macam2 pengalaman dilalui..
syok habis.. haha=)

k la..
MS letih pulak=) hehe
pic outing akan di upload bile dah dpt permission tunang MS.. hehe=)

korang2, senyum tau...

adios~~

Tuesday, January 19, 2010

Pusat kitar semula jadi tong sampah awam

salam allz
adakah anda sedar tentang program kitar semula yang giat dijalankan di Malaysia???
lihat sendiri gambar di bawah ini....
klik pada gambar untuk ke page sumber berita

Lihatlah gambar diatas..
Pusat pengumpulan barangan kitar semula dijadikan tong sampah awam dengan segala jenis sampah sarap disumbat ke dalam pusat pengumpulan berkenaan. Bukan saja disumbat, malah sampah dibuang merata-rata disekeliling pusat pengumpulan tersebut. Keadaan ini sangat mencemarkan alam sekitar..

Itulah yang berlaku di beberapa tempat di bandar raya dan pinggir bandar raya ini, sehingga menimbulkan masalah kepada pihak berkuasa tempatan (PBT). Sama ada disebabkan tidak faham mengenai fungsi sebenar pusat pengumpulan barangan kitar semula atau sengaja bersikap tak ambil peduli, ia menunjukkan tahap kesedaran yang masih rendah mengenai kempen kitar semula walaupun ia sudah lama dilaksanakan.

Malah, pelbagai cara sudah dilakukan kerajaan khususnya pihak berkuasa tempatan ke arah mempromosi dan menggalakkan kempen kitar semula barangan terpakai terutama plastik, kertas dan kaca, sejak dulu lagi.

Memang agak menyedihkan apabila masih ramai masyarakat tidak memahami fungsi sebenar pusat pengumpulan barangan kitar semula itu dan menganggapnya tong sampah awam.

Bagaimana lagi hendak menyedarkan masyarakat tentang amalan kitar semula?????
NoThumbs Down
sgt menyedihkan..

Monday, January 18, 2010

Jom join contest

sila klik pada gambar utk ke blog penganjur...

(teka jumlah minimuffin dalam box besar)
14 . 01 . 2010 - 20 . 02 . 2010


terdapat 3 kategori yang dipertandingkan...
1) buat mereka yang bakal berkahwin
2) bagi ibu dan ayah
3) umum

Kategori 1 dan 2 (Kategori Khas):

Khas
yang bakal melangsungkan perkahwinan pada tahun 2010 ini. bermula Mac hingga Disember 2010 (kenduri) dan untuk ibu-ibu atau bapa yang ada anak bawah 12 tahun sahaja.


Pemenang pertama : PERCUMA 300 minimuffin + 50% diskaun jika ada order tambahan.

Pemenang kedua : PERCUMA 200 minimuffin + 30% diskaun jika ada order tambahan.

Pemenang ketiga : PERCUMA 100 minimuffin + 20% diskaun jika ada order tambahan.

Saguhati : 10 orang akan dapat voucher diskaun 20% + 20% extra free


Kategori 3 (Kategori Umum):

Kategori umum. Semua boleh join. Nak buat harijadi sendiri ke, nak bagi mak ayah ke, nak makan sendiri ke, ikut suke la.

Tempat pertama : 300 minimuffin

Tempat kedua : 200 minimuffin

Tempat ketiga : 100 minimuffin

Saguhati : 10 orang akan menerima 30% diskaun.

Yang lain pon bleh dapat 10% extra free.

HADIAH BONUS : 100 minimuffin free - Khas untuk blog entri paling kreatif


akhirnya.....
miss senyum memilih kategori 1.. hehe..
doakanlah jodoh kami berpanjangan.. amin..
insyaAllah, miss senyum akan bergelar isteri
pada bulan oktober 2010.. hehe..
tarikh masih dirahsiakan..

On The CheekOn The CheekOn The Cheek
gambar di bawah ialah gbr miss senyum di hari pertunangan..
siap ade cup cake lagi tu..
apis tu name tunang miss senyum..
hehe..
cute kan cup cake ni..
cup cake ni sponsored by afiqah sujarwi..
kawan miss senyum... thanks to her=)
die mcm tau2 je, miss senyum n tunang miss senyum
hantu cake...
Perfecto
pic ni tunang miss senyum y edit.. hehe..
credit to him=)

sekian..
~~~wassalam~~~


Thank YouKissesThank You

Friday, January 15, 2010

Gerhana Matahari

Gerhana matahari dapat di lihat di Malaysia pada Hari Jumaat 15 Januari 2010 antara pukul 3 petang - 5.30 petang.

"Dan di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah malam dan siang, serta matahari dan bulan. Janganlah kamu sujud kepada matahari dan janganlah pula sujud kepada bulan dan sebaliknya hendaklah kamu sujud kepada Allah yang menciptakannya, kalau betul kamu hanya menyembah kepada Allah." (Fussilat: 37)

Dari ‘Aisyah radhiyallahu ‘anha, Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda,”Sesungguhnya matahari dan bulan adalah dua tanda di antara tanda-tanda kekuasaan Allah. Gerhana ini tidak terjadi karena kematian seseorang atau lahirnya seseorang. Jika berlaku gerhana maka berdoalah kepada Allah, bertakbirlah, kerjakanlah solat dan bersedekahlah.” (HR. Bukhari)

*Sembahyang sunat gerhana adalah sunat muakad

*Masuk waktu sembahyang gerhana matahari dengan permulan melindungi bulan akan matahari. Habis waktunya dengan taida lagi permukaan matahari yang terlindung dengan bulan atau jatuh matahari dalam keadan gerhana.

Cara melakukan sembahyang sunat gerhana

*Niat sembahyang sunat gerhana matahari

أصلي سنة كسوف الشمس ركعتين لله تعالى

Sahaja aku sembahyang sunat gerhana matahari dua rakaat kerana Allah تعالى

*Yang palig sempurna disembahyangkan dua rakaad dengan dua kali rukuk dan dua kali berdiri pada tiap-tiap rakaad dan dipanjangkan bacaan pada tiap-tiap rakaad.


(Sahih Muslim 2-hlm: 81)

Secara ringkasnya seperti berikut :

A. Rakaat pertama.

1. Takbiratul Ihram.

2. Membaca doa iftitah.

3. Membaca Ta`awudz. ( تعاوز )

4. Membaca surah al-Fatihah.

5. Membaca mana-mana surah, yang terlebih afdhal surah al-Baqarah.

6. Ruku’ dan membaca tasbih kira-kira membaca 100 ayat.

7. Iktidal serta membaca surah al-Fatihah dan membaca surah ali-Imran atau mana-mana surah.

8. Ruku dangan membaca tasbih kira-kira membaca 90 ayat.

9. Iktidal.

10. Sujud dan membaca tasbih.

11. Duduk antara 2 sujud.

12. Sujud kembali.

13. Berdiri ke rakaat kedua.

b. Rakaat kedua.

1. Membaca surah al-Fatihah.

2. Membaca surah al-Nisa’ atau mana-mana surah.

3. Ruku’ dan membaca tasbih kira-kira membaca 70 ayat semasa ruku’.

4. Iktidal serta membaca surah al-Fatihah dan membaca surah al-Maidah

atau mana-mana surah.

5. Ruku dangan membaca tasbih kira-kira membaca 50 ayat.

6. Iktidal.

7. Sujud dan membaca tasbih.

8. Duduk antara 2 sujud.

9. Sujud kembali.

10. Membaca tasyahud akhir.

11. Memberi salam.

* Tidak perlu iqamah tapi cukup sekadar ucapan : ( الصِّلاَةُ جَامِعَةً )

* Sunat menyaringkan suara pada bacaan Fatihah dan surah ketika solat sunat gerhana bulan dan perlahan ketika solat sunat gerhana matahari.

* Disunatkan mandi untuk solat gerhana, seperti hendak solat Jumaat.


P/S: selamat menunaikan solat kusuf (gerhana matahari)

dipetik dari blog sahabat miss senyum adam

Thursday, January 14, 2010

sambungan cite Riadah~~~

salam..
hye allz..

ni miss senyum nk sambung alkisah riadah..

skg ni, ramai pelajar y dah mula sedar tentang riadah dan alam sekitar..
so, mmg senang sgt nk nmpak awek2, balak2 kayuh beskal petang2..
ehem2..

miss senyum dan rumate teringin gak nk nek beskal,
tp, malangnye nasib.. kami xde beskal..
nak pinjam beskal sape??
nak beli mahal..
gpun, kami hanya menghitung hari je kat UTM ni...
hwaaaa........
1
2
3
4
5


"korang tau x, boleh pinjam beskal kat KDSE.. xpayah bayar.. boleh pinjam seberapa lame kite nak.. cume kene isi borang je.. senang tau.. cube la"...

wah!!!!
miss senyum & rumate melonjak kegembiraan..
rase nak terjun dr tingkap bilik
trus sampai pejabat KDSE..


"puan, kami nak pinjam beskal.. mcamane ye??" rumate miss senyum tanye sambil melemparkan senyuman.. bak kate org, senyum sampai ke telinga=)

"kene isi borang merah.. pastu, g jumpe pegawai minta kebenaran" kata kakak kat ofis tu dgn muke y kerek.. penat kot melayan student x putus2 asyik dtg ofis jek..

miss senyum & rumate dgn berkobar2 mengisi borang merah tu..
semangat nak nek beskal ptg tu..
bila dah siap isi, jumpe la pegawai y kakak kat kaunter td maksudkan..




ehem.. assalamualaikum....
kata kami dgn selangit harapan..
bukan gunung tau, tp langit..=)

lepas serahkan borg merah tu,
& brief sikit2,
pegawai tu dgn muke selambe ckp..
"ok, deposit RM50..
urusan di kaunter.. tp, xsemestinye bleh dpt beskal harini tau.."

"mahalnye rm50" bisik rumateku ditambah memek muka y menggerunkan..
pegawai tu bagai memahami riak wajah rumate ku, lalu berkata "ye la.. klu ade ape2 kerosakan, deposit tu akan burn"
"ok puan.. terima kasih".. miss senyum dgn pantas menyelamatkan keadaan..
ceh, terasa mcm power puff girl la pulak..
...
...
...
...

adeyh..
nk tau ape kesudahannye??
borang tu tersimpan rapi dlm rak rumate miss senyum..
hahahha..
harapan kami nk nek beskal ptg tu tergantung mcm gbr beskal ni..
huhuhu

so, kesimpulannye....
mcmane nk menggalakkan pelajar2 alami hidup y sihat???
setakat nk sewa beskal, kne bg deposit rm50..
klu pancit ke break tetibe xmakan ke..
rm50 tu hangus???
aiiyakk...
patut ke??? ish ish..

adios

Wednesday, January 13, 2010

Riadah

salam..
hye allz..

entry kali ni nak cite pasal riadah pulak..
hehe..
almaklumla.. skg ni kan cume ade 3 kelas je..
campur PSM, ade 4..
hari y sibuk pun cume hari rabu n khamis je,.,
hari lain free..

sbb tu la miss senyum n kengkawan rajin riadah..
ktrg men bola keranjang, bola jaring, bola tampar..
klu xde geng tu,
joging je sampai tasik..

ni pic y sempat di shoot...
tu pun, mase dah abes main...
nak balik bilik dah..
hehe..
UTM best!!

ooyeah=)

Tuesday, January 12, 2010

Cakap Salah, X Cakap pun salah... so??

salam.. hye allz..
selalunya, merajuk n jealous ni
dikaitkan dgn perempuan.. kan???

kalian pernah terfikir x,
lelaki merajuk??
aduh..
parah..

kebanyakan perempuan
minta difahami..
ada perempuan yang kalau boleh die nak teman lelakinya tahu ape y berlaku pada dirinya..
perempuan akan bercerita tentang dirinya sepanjang hari, kepada teman lelakinya..

hurmm...
ape pendapat korang smua,
patut ke perempuan memberitahu teman lelakinya,
jika ada org lain sedang mengintai2 (means, masuk jarum la)???
ataupun, biarkan je..
xpayah ckp ape2..
biar teman lelakinya tahu daripada mulut org lain..

pada pendapat lelaki la kan..
lebih sanggup nk dgr dr mulut awek sendiri atau
lebih sanggup dgr dr mulut2 org lain???

nak cakap salah, x cakap pun salah...
wuwwuuwuw=(

Shawls@Flowergenuine: COLOURFUL CONTEST

Shawls@Flowergenuine: COLOURFUL CONTEST


http://senyumumisimpul.blogspot.com/2010/01/colourful-contest.html

COLOURFUL CONTEST

klik je kat banner ats ni... =)

SYARAT2 NYE..

Korang mestilah menjadi follower blog ni.
Then copy banner di atas and upload kt blog korang (side bar).
Link kan banner di atas kepada blog ini, FLOWERGENUINE's ART dan bloglist ye.
Buat satu entry untuk contest ni berserta banner ye. That sticky one pun xpe.
if nak letak picture korang tgh mengira pun digalakkan.



WHAT SHOULD U DO?

Orait, first kire jumlah perkataan "FLOWERGENUINE'S"

Kire jumlah arrow

Kire jumlah circle


Ok, once u have done , leave me ur link kt enrty ni taw.
Jawapan anda bolehlah diserahkan kepada email ini,


PRIZES

Hadiah akan diberi kepada seorang pemenang shaja. Tetapi sekiranya terdapat banyak sambutan, pemenang mungkin akan ditambahkan kepada 3orang.

Hadiah nya adalh rahsia.


jom jom jom=)


Monday, January 11, 2010

10.01.10

salam allz..
cantik kan tarikh tu??
hehe..
bday my dear hafiszee..
happy bday..
smoga murah rezki..
panjang umur..
bahagia hingga ke akhir hayat hendaknye..
aminnnn=)

.
.
.
-----------------------------------------------
.
.
.

AJL
anugerah juara lagu..

tahniah buat pemenang AJL mlm td...
smua persembahan mmg gempak n best..
indie band mmg best...
bunkface.. hujan.. extranged..yuna
walau ape pun, adat pertandingan,
ada y kalah, ade y menang..
ni list pemenang AJL mlm td..=)

[Vokalis Terbaik] Aku Rindu Sayang Kamu – Black (komposer/penulis lirik: Yuzai)
[Persembahan Terbaik] Kau Aku – Aizat (komposer/penulis lirik: Aizat)
[Tempat Ketiga] Bencinta – Faizal Tahir (komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir)
[Naib Juara] Dan Sebenarnya – Yuna (komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil)
[Juara Lagu] Pergi – Aizat (komposer/penulis lirik: Pete Teo, Amran Omar)

persembahan y dibuat juga sgt memukau...
perubahan muzik dari era 60an..
best best best..
tahniah buat TV3..
serta kru AJL..
gandingan pengacara pun best..

terbaek la YUNA...
hehe..
miss senyum ni peminat YUNA & indie band..

NAK TGK YUNA??
http://www.youtube.com/watch?v=ARqFyEZ3Sjg
video

Sunday, January 10, 2010

Contest Black & White

salam..
hye allz..

contest black & white..
oo.... yeaahhh..
sape2 nk join, klik je kat banner kat bwh ni..


cara dia sama je sebijik cam blog yg buat contest ni.so aku x payah urai panjang2 dah.
copy gambar kat atas,(linkkan ke http://kameraxburuk.blogspot.com/2009/12/contest-baru-pulak.html ) letak gambar korang rase cun.(gambar sendiri) atau ramai2 pun takper, janji korang punye.satu je dah ckup. post it as contest baru pulak and then post link kat bawah!



gambar y miss senyum rasa cantik....
hehe.. ni die..

pic ni di shoot oleh anyut...
mase ni ktrg kat Balai Cerap, UTM skudai..
setelah berpenat lelah mendaki bukit,
akhirnya, sampai ke puncak..
mulalah berposing sakan=)
pic ni original black & white..
no editing..


TETAPI!!!
korang aku punye kontest tambah sikit lagi,korang kene tag tiga orang blogger lain.
mudah bukan?!
hadiah die jeng jeng jeng.

member y miss senyum akan tag ialah
1. bobostrobos
2. nurul bhl
3. echad


Friday, January 08, 2010

Edit Photo Contest

salam..
hye allz..
menarik kan tajuk entry ni??
hehe..

untuk mengetahui syarat2 y lebih lanjut,
sila bertandang ke page cik ros ye..
tarikh tutup penyertaan
20/01/2010..
cepat2..

pic y miss senyum pertaruhkan merupakan pic y miss senyum nk hadiahkan buat tunang miss senyum sempena birthday die yang ke 26 pada 10.01.2010.. hehe
gambar ni, die pun x tengok lagi tau, sbb miss senyum xdpt balik kg minggu ni..
disebabkan hal2 tertentu..
tp, miss senyum nk cube pertaruhkan pic ni..
special for my beloved fionce
hehe..

miss senyum gabungkan 2 pic y berlainan...
ni pic sebelum;

pic tunang miss senyum mase ktrg g klcc..
hehe.. cute kan die=)

+

bwh ni plak, pic miss senyum kat dlm studio,
sem lepas ni.. baru lg pic ni tau..

so, selepas 25 minit mengedit, terhasillah satu pic y boleh tahan jugak la miss senyum rase... hehe.. ni die, pic selepas di edit;

haa..
ni la die hasilnye.. amacam??
ok x??

so, korg, pe lagi.. meh ramai2 join contest ni..

sekian, wassalam
Couples

ecology campus

salam,
hye allz...

entry kali ni, miss senyum nk cite pasal aktiviti y miss senyum join sem ni..
sustainable UTM..
untuk permulaan,
ade 6 aktiviti y telah dirangka;
1. recycle
2. cycling
3. kempen kedai lestari
4. ekologi kampus
5. marchandising
6. conference

miss senyum join program ekologi kampus..
sebab, miss senyum suke sgt lihat keindahan alam semulajadi..
mmg sgt besh..

tgk ni, awan gemawan y dpt tgk dalam perjalanan menuju ke balai cerap...
cantik kan?? miss senyum sempat mengambil pic kat dlm hutan
y penuh dgn nyamuk..
tapi, udara y segar, pemandangan y sgt cantik...
inilah kelebihan UTM, Skudai y x terdapat di universiti lain..

eh, eh.. bukan nak menari.. sesaje je tgn tu diliuk lentuk,... ehek
y terlibat dlm aktiviti ekologi kampus ni ade 8 org sumenye..
sila rujuk pic di bawah
dari kiri;
pijol, jannah, miss senyum, kafa, adeeb, tina, ATK & remi jeng.
tiada dlm pic;
anyoott

sungguh riang kami waktu ptg semalam..
dengan bertemankan suasana y indah..
awan y biru..
pepohon hijau menghiasi alam..
cheewah..


ni plak, pic curi oleh anyuuttt;
ehek..

ni plak, aksi2 di bwh pohon y agak cantik...=)


sgt c00LLL la aktiviti ni
setelah 2 tahun miss senyum kat UTM,
ni la 1st tym miss senyum nek balai cerap lalu jalan hutan..
nek beskal plak tu..
sgt besh=)

keindahan alam semesta
perlu dijaga dan dipelihara..
inilah nikmat y sgt indah
yang telah dikurnaiakan pada manusia..

Thursday, January 07, 2010

Basah

salam..
hye olzz...

entry kali ni mizz senyum nak cerita pasal basah..
bukan tangkap basah yek..
Trapped Ornament

cerita nya mcm ni..
lepas habis class smlm,
miss senyum g HEP..
ade la sikit hal untuk di settle kan..

on de way nak kluar dr HEP,
guruh berdentam dentum,
kilat sabung menyabung..
miss senyum jalan relax je..
wpun cuaca agak menyeramkan la jugak..
spatutnye, miss senyum ade program baik ptg tu...
dah plan nak berbasikal ramai2 g balai cerap..
nak lihat keindahan UTM y sememangnya indah ni..

dlm perjalanan menuju ke bilik Jannah
(tempat y ktrg dah janji nk berkumpul),
hujan tetibe jek turun dengan lebat..
sangaaaaaaatttttttttttt la lebat...
miss senyum dah la xde payung..
2 payung miss senyum dah kene kebas..
adeyh..

nak buat mcmane..
redah je la hujan tu..
kalau x redah, alamatnye, malam la baru sampai bilik..

sampai je bilik, miss senyum dah menggigil2 kesejukan..
bibir merah bak delima dah pucat lesi.. hehe=)
miss senyum x bleh kene hujan..
klu x mandi, mmg alamatnye demam teruk la pas tu..
so, miss senyum mengambil langkah drastik..
trus sahaja mandi + syampoo rambut 2 round...

pas je mandi, miss senyum trus telan panadol sebijik..
trus tido.. aduh..

mmg xbleh lupa la kejadian semalam..
miss senyum terperangkap dalam hujan..
dan disebabkan hati meronta2 utk balik,
miss senyum meredah hujan..
habis basah kuyup..

so: moral of the story,
pasni, kne beli payung baru..
bawak ke mana saje.. hehe
cuaca x menentu..


Sunday, January 03, 2010

azam

salam.. hye allz..
harini dah 3 jan 2010..
tahun baru dah menjelang tau.. sape y x sedar??
smua org mesti sedar akan hal ni..

so, ape azam baru korg pada tahun 2010??
hurm..

azam mizz senyum tahun ni ade banyakkkkk.. hehe... klu nk di list kan pun xtau la sampai berapa episod..
hehe.. so, mizz listkan je la ape y aku nk kongsi kan dgn korg smua..

1. nak abiskan belajar kat UTM ni.. untuk makluman, skg ni mizz senyum dah berada di tahun 4 semester akhir.. mei 2010 ni insyaAllah dengan usaha semangat dan berkat doa, mizz senyum akan menghabiskan sesi pembelajaran di UTM ni.. hehe=) - yang ni mizz senyum akan pastikan ia tercapai.. TIADA TIDAK.. mizz senyum xnak terdiri dari mereka yang tertinggal.. maksudnye, kene extend.. owh NO.. tiada dalam kamus hidup... so, skg ni kene siapkan bab 1 dan 2 tesis ku y masih dalam proses.. chaiyoookkkk!!!!

2. nak menjadi wanita yang elegan dan sopan - klu dulu, gelak sane gelak sini.. pergaulan bebas.. opps, xde la bebas sgt pun, tapi, bebas la.. hehe.. cane nth nk ckp.. tp, mizz senyum bkn jenis y x baik yek.. cuma nak jadi sopan je.. bukan sopan y dibuat2 bile berdepan dengan org2 tertentu je.. tp, sopan dlm smua hal.. hehe... smoga mizz senyum akan menjadi wanita y elegan dan sopan=)

3. nak bukak biznez - klu u allz nk tau, sejak kebelakangan ni, mizz senyum makin minat utk berbisness.. antara barangan y mizz senyum nak jual seperti shawl, selendang, aksesori wanita dll.. klu ade rezki, satu hari nnt nk bukak butik kot.. hehe.. amin.. antara shawl y mizz senyum suka mcm kat pic bwh ni.. jenis kedut2.. xpayah gosok=)

cantik kan?? haa.. sape y berminat, boleh hubungi mizz senyum..
banyak lg warne2 y menarik..


4. amalkan cara hidup y sihat - bfast x tinggal, bersenam slalu, jgn terperap dlm bilik jek... hehe.. tu la.. nak slalu sihat dan cergas.. masa muda ni la nak jaga smua tu utk elakkan dari dpt penyakit y bukan2.. so, u allz pun kene jaga kesihatan yek=)

rasenye, itu je la azam mizz senyum..
u allz plak cane??
=)



Friday, January 01, 2010

selesai tanggungjawab=)

assalamualaikum

selesai tanggungjawab setelah meletakkan jawatan
eksekutif PEWIBAWA..

Buat mereka yang terpilih, sila jalankan tanggungjawab anda dengan penuh rasa tanggungjawab dan berhemah....

kalau ade ape2 masalah, bwk2 berbincang..
kami selaku mantan akan terus membantu kalian..
Insyaallah...

semoga terus cemerlang
HIDUP PEWIBAWA..