Friday, March 20, 2009

Home » » ANGKLUNG

ANGKLUNG

Hampir sebulan yang lepas kami berkecimpung dengan dunia angklung ni.. hee.. seramai 21 org pelajar KDSE dan Perancang Bandar telah terpilih untuk memainkan muzik angklung ini sewaktu majlis makan malam Kolej Datin Seri Endon pada Mac yang lepas... penah lalah kami akhirnya berhasil.. gambar2 di bawah merupakan serba sedikit gambar kami sepanjang menjalani latihan
gambar bersama jurulatih
Along (Kelab Pop@Astro) dan Max@Malique
Terima Kasih atas kesabaran kalian mengajar kami.. hehe

heee.. macam ni lah gelagat kami...

mizz x sempat nk amik gambar time blatih kat KDSE la.. huhu... byk kali gak kan kite blatih kat KDSE..

tiba nya, majlis makan malam KDSE... hehe.. xde amik gambar time tgh main la.. juz amik video je.. cane nk link kan video ke dlm blog ni ea?? erm.. al maklumlah, mizz masih dlm proses pembelajaran lagi.. hehe.. tp, ade la gamba kami berposing.. meh tgk..
rezeki kami makin baik kerana kami diminta untuk membuat persembahan buat sahabat-sahabat kami yang datang dari Universiti of Deponogoro, Indonesia... Mereka datang seramai 80 orang.. mereka juga ada mempersembahkan tarian dan muzik tradisional Indonesia.. yang paling menarik perhatian mizz ialah lagu 'Empat Penari'.. mmg klasik n bez.. walaupun x brape faham dengan bahasa mereka, namun mizz terhibur..
maaf, sebab skali lagi mizz xdpt merakamkan sebarang gambar kami bermain angklung.. tetapi, ada sedikit gambar dari persembahan yang dibuat oleh sahabat-sahabat dari Indonesia... mari saksikan..


alhamdulillah, makin hari, kelab angklung makin diminati ramai nampaknya.. hari ahad ni, kami dapat undangan untuk membuat persembahan angklung bersempena dengan majlis malam kebudayaan Kolej 10, UTM, Skudai... heee...

nantikan gambar terbaru akan datang yea... hehe
sekian, wassalam...


No comments:

Post a Comment